Vine bebe! Cum îi pregătim viitorul, încă din perioada de sarcină

0
569

Trag sertarul de la măsuța mea de machiaj și scot un plic alb pe care tot amânasem să-l deschid. Merg cu el în camera de zi, mă așez în fotoliul balansoar din fața șemineului și răsuflu greoi. Îl întorc pe toate părțile și observ că-mi fusese expediat de către cei de la Cord Blood Center.

– Mai e puțin, păpușa mea! În curând te voi ține în brațe și-ți voi săruta obrăjorii catifelați. Te voi admira și voi fi fascinată de tine. Ți-am pregătit camera, unde îți vei putea invita prietenele să vă jucați. Veți servi ceai din ceșcuțe roz și veți asculta cântecele vesele.

Un bebeluș are nevoie de o cantitate amețitoare de lucruri. Așa că, nu am ezitat să facem rost de ele. Iată ce am considerat a fi necesar pentru început, pe lângă iubirea și emoția părinților.

pinterest.com
pinterest.com

Lucruri esențiale pentru bebe

Am achiziționat un Cărucior 3 în 1, de culoare roșie, cu o linie foarte modernă. Mi-am dorit ca plimbarea să fie confortabilă, lucru dovedit chiar de sistemul de blocare / deblocare al roților, prevăzut chiar pe mâner. De asemenea, am ținut cont ca sistemul de închidere sau deschidere să fie facil, folosind o singură mână. Elemente precum landoul, scaunul sport sau scaunul auto pot fi foarte ușor montate sau demontate.

Oana Puiu
Oana Puiu

Pătuțul ales este tip țarc, într-un ton roz, asemenea decorului din camera fetiței. Ni s-a părut mult mai practic față de cel din lemn, mai ales că se va putea strânge foarte ușor și-l vom putea lua cu noi în călătorii.

Scăunelul pentru masă este unul foarte solid și practic. În mod sigur, când fetița noastră va împlini șase luni, vârsta ideală pentru începerea diversificării, va fi foarte încântată să-și servească prânzurile în simpaticul scăunel cu unicorni.

Sistemul ergonomic, tip manduca, va fi extrem de util atunci când vom face drumeții prin locuri mai puțin accesibile. Bebelușa se vei liniști la pieptul meu și va dormi ca un ursuleț.

Cădița ergonomică este prevazută cu sistem de evacuare a apei și termometru. Băița micuței noastre va fi distractivă și confortabilă!

Pe lângă aceste lucruri utile, ne gândeam și la viitorul ei. Doream să-i asigurăm tot ce era mai bun, mai sigur și mai sănătos.

Cord Blood Center, alegerea ideală în recoltarea de celule stem

Deschid plicul și scot o scrisoare de informare, cu o scriitură impecabilă. Parcurg fiecare rând și decid să sun la numărul de contact 0364.710.206, pentru a afla mai multe detalii despre ceea ce mă interesa în mod special. Îmi răspunde o voce feminină, plăcută și îmi confirmă că echipa Cord Blood Center se ocupă de recoltarea de celule stem din sângele de cordon ombilical, țesutul ombilical și placentă.

https://www.cordcenter.ro/recoltare-si-stocare/5-pasi-simpli-pentru-a-recolta/

Aflu că recoltarea are loc în momentul în care medicul care asistă nașterea decide că atât mama, cât și bebelușul sunt în deplină siguranță. Recoltarea la naștere a surselor de celule stem disponibile constituie o rezervă importantă de sănătate, ce poate fi utilizată în cazul unor afecțiuni grave.

https://www.cordcenter.ro/celulele-stem-recoltate-la-nastere-ar-putea-trata-cancerele-de-sange-dar-si-bolile-autoimune-cu-mai-mult-succes/

De asemenea, mi se spune că în urma procesării, se pot obține până la 25 de unități stocate în condiții de criogenie ca sursă de diferite tipuri de celule stem. Este vorba despre: celule stem hematopoietice din sângele ombilical, celule stem mezenchimale din țesutul de cordon ombilical și țesutul placentar, celule stem hematopoietice din sângele din placentă, respectiv țesutul placentar, dar și celule stem endoteliale din placentă.

https://www.cordcenter.ro/category/povestile-tratamentelor-de-succes/cazuri-tratate-cord-blood-center-group/

Am zâmbit. Mă interesa atât mai mult subiectul și voiam să aflu mai multe informații. Era vorba despre viitorul fiicei mele! Aceeași voce mi-a mai povestit despre un alt serviciu, recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem. Iată mai jos detaliile ce mi-au fost oferite:

https://www.cordcenter.ro/celule-stem-tinere/ce-este-placenta

Pregnant.

Sunt încântată de conversație, pe care o închei cu decizia de a investi într-un pachet de recoltare a celulelor stem din sângele obilical și placentar.

https://www.cordcenter.ro/servicii-si-investitii/lista-serviciilor/

Mă uit la tabloul de pe perete și un sentiment de nerăbdare mă cuprinde pe loc. Așez ceașca cu ceai pe farfurioară, trag pardesiul pe mine, îmi iau geanta și sunt gata de plecare. Într-o oră, îmi țin fetița în brațe.

Oana Puiu
Oana Puiu

– Ești fascinantă, micuțo! Sunt prietena ta!

Articolul a fost scris pentru concursul SuperBlog 2020.

Surse foto: codcenter.ro, pinterest.com, arhiva personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here