Povestea dorințelor de Anul Nou

0
1359
sursa: bezrukfamily.ru
sursa: bezrukfamily.ru

Pe lângă mesajele exprimate în mii de moduri, urăturile menite să aducă voie bună în casele noastre sau bucatele de pe mesele festive, ce mă emoționează pe mine într-un mod deosebit la fiecare sfârșit de an, este o povestioară plină de magie.

„Fetița cu chibrituri” este pe cât de frumoasă, pe atât de tristă și plină de tâlcuri ascunse. Are atât de multe nuanțe simbolice și cred că rezonează cu trecerea aceasta dintre ani, când avem o sumedenie de dorințe și obiective.

În ajunul Anului Nou, pe un ger teribil, o biată fetiță mergea pe stradă desculță și cu capul gol. Avea în mânuțe un vraf de cutii cu chibrituri, pe care tot încercase să le vândă, însă nimeni nu s-a arătat interesat de ele. Era tare zgribulită și tot ce-și dorea era să stea undeva la căldură, într-un cămin primitor.

Se opri și se ghemui între două case, aprinse pe rând fiecare chibrit, doar doar va reuși să se încălzească. Odată cu fiecare chibrit aprins, fetița își imagina tot ce era mai frumos! La ultimul chibrit, se făcea că apărea o lumină mare, în mijlocul căreia se afla bunica ei ce o privea duios. Aceasta o luă de mânuță și plecară împreună spre cer. În dimineața Anului Nou, oamenii o găsiră acolo zăcând nemișcată și fără suflare. Sărmana fetiță plecase pentru totdeauna.

Din această istorioară emoționantă am învățat că pentru a nu avea soarta fetiței cu chibrituri, trebuie să facem un lucru esențial, și anume să credem cu tărie în ideile noastre și să nu ne lăsăm pradă doar fanteziei. Visele pentru care lupăm pot prinde un contur atât de frumos!

În general, cred că oamenii au mai mereu idei minunate. Unii vor să vopsească garduri în culoarea care le place, alții realizează proiecte la care participă toți locuitorii orașului, unii pictează iar alții dansează. Unii își reiau studiile, alții își vând casele și călătoresc, unii visează la un copil, unii vor să slăbească, alții renunță la ceva și încep altceva. Unii îi sprijină pe cei nevoiași, iar alții luptă pentru iubire și armonie.

Ce este fermecător atunci când avem o dorință, este să fim înconjurați de oameni iubitori, care ne stimulează creativitatea. În caz contrar, înghețăm. Nu știu de câți prieteni sau apropiați avem nevoie, dar în mod sigur trebuie să fie unul care să ne spună că avem un talent aparte.

Așadar, să refuzăm să ne pierdem vremea cu cei care nu ne aprobă viața, pentru că astfel vom fi nevoiți să ducem o viață restrânsă, care va îngheța orice inițiativă, speranță sau talent pe care îl avem și de care poate nu suntem conștienți.

Indiferent unde vom aprinde artificiile de Revelion sau ce vise mărețe avem pentru 2019, cred că cel mai important este să fim înconjurați de oameni buni, îngăduitori și generoși. Și dintre toți, cea mai mare fericire ți-o poate aduce omul drag, sufletul tău pereche. Și dacă încă nu ți-ai găsit jumătatea, timpul nu este pierdut! Sub crengile de vâsc se pot îndeplini și cele mai profunde dorințe!

Să aveți un an strălucitor și fabulos! La mulți ani 2019!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here