Pe aleea ta, caută să fii extraordinară!

0
952
Oana_Puiu
Oana_Puiu

Străbat aleea cu trandafiri și o adiere de vânt clatină cu blândețe petalele. Ajung în dreptul lacului cu nuferi albi, roz și mov, fac la stânga și pășesc în ceainăria amplasată în mijlocul unei frumoasei grădini. Mă așez confortabil în fotoliu, la masa noastră și închid ochii. Ce sunet minunat și liniștitor! Peste linia melodică, aud un mers apăsat și un glas subțire ce mă strigă pe nume. Ridic pleoapele și o văd la intrare pe prietena mea ce-mi făcea cu mâna.

n
nuferi_oana_puiu
trandafiri_oana_puiu
trandafiri_oana_puiu

Ce zâmbet frumos are! Îi admir flerul și faptul că e mereu stăpână pe ea. Ca de fiecare dată este îmbrăcată la patru ace și miroase a parfum de orhidee. Ne îmbrățișăm și nu ne mai dezlipim una de cealaltă. A trecut ceva vreme de când nu ne-am mai văzut. Comandăm băuturile noastre aromate, deserturi și ne zâmbim complice.

https://www.oana-puiu.ro/incotro-cu-aceste-vesminte-alese-spre-strada-fericirii/

Deschidem fiecare cutiuțele cu prăjituri frumos aranjate și savurăm cubulețele drăgălașe acoperite cu glazură de ciocolată și cu floricele din zahăr pe deasupra. Nici bine nu mușc din acea minunăție, că prietena mea îmi șoptește de parcă mi-ar fi dezvăluit un mare secret:

– Dacă nu ești bine cu tine, se va observa.

– Da, cred, mormăi încet.

În ziua respectivă, am pregătit un ostropel de pui și o tartă cu brânză dulce, am călcat niște salopete de băiețel zglobiu, rochițe cu volănașe, am potrivit bonețele cu ciorăpei și mai aveam o mulțime de activități administrative pe care urma să le bifez din mers.

– Mă refer la verișoara mea, Paula, reia prietena mea. Sărmana s-a lăsat atât de cufundată în treburile casnice și în îngrijirea copiilor, că a uitat de ea. E mereu posomorâtă și simte că se prăbușește. Mă refuză când o invit la cafea. Cred că are nevoie de o schimbare.

– Cum am putea să o ajutăm, o întreb.

– Ne vom gândi împreună, îmi spune ea încrezătoare și schimbă subiectul. Îmi povestește câteva dintre peripețiile din vacanța de la Paris, despre afacerea ei cu pălării și umbreluțe, mai facem schimb de rețete culinare, vorbim despre ciorapii de mătase și timpul nostru de relaxare se scurse repejor. Ne luăm rămas-bun și plecăm fiecare la ale noastre.

https://www.oana-puiu.ro/darama-si-recladeste-frumos/

Ajung acasă, mă descalț de sandalele mov, schimb rochia din dantelă cu un tricou confortabil și mă îndrept spre masa mea de înfrumusețare. Deschid un sertăraș și scot de acolo un plic cu voucherele la spa. Acestea trebuie să ajungă la Paula. Îi scriu și un bilețel:

Oana Puiu
Oana Puiu

Dragă Paula,

Este timpul să înveți ceva nou. Ieși din sufrageria ta și nu mai sta deprimată. Înfruntă-ți temerile, alungă norii întunecați din viața ta și caută priveliști încântătoare. Schimbă-ți  atitudinea, fii frumoasă și entuziastă! Ai grijă de frumuseațea ta interioară, dar și de chipul tău! Tratează-te cu devotament! Ești extraordinară!

Te îmbrățișez și sper să ne cunoaștem la ceainăria cu trandafiri și dhalii.

Semnat,

O necunoscută ce a auzit de povestea ta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here