O salbă de calități

0
437
Sursa foto: wholesalepurses.club
Sursa foto: wholesalepurses.club

Nu te afli în afara trendului dacă acorzi unui om prețuirea cuvenită. Nu ești învechit dacă manifești respect și compasiune față de cei mai amărâți decât tine. Nu ești depășit dacă săvârșești ceea ce ai promis, chiar dacă asta presupune anumite sacrificii și mai ales nu ești naiv dacă ai încrederea că faptele care și-au avut înrădăcinarea într-un caracter bun, vor da la un moment dat cele mai bune roade.

Toate aceste trăsături nu sunt diamante mărunte! În opinia mea, succesul nu înseamnă să realizezi ceva în viață, ci mai degrabă să te lași condus spre aceste realizări cu ajutorul caracterului personal. La urma urmei, oamenii integri se identifică în acțiuni. Aceștia își păstrează cuvântul dat, oferă bunătate celorlalți și nu se poziționează în competiții absurde. Am întâlnit persoane care trăiesc doar pentru “grandoare” și care resping competența din teama de a nu le fi știrbită „strălucirea”.

ttps://www.oanapuiu.ro/ma-scuzati-lasati-nobletea-la-garderoba/

Mi-e atât de drag să fiu în compania celor care obțin lucruri frumoase în viață cu ajutorul răbdării și muncii dedicate. La urma urmei, aceste calități dovedesc o adevărată maturitate. Ce frumoși sunt oamenii creativi și deschiși, care oferă viziune în gândire. Mă provoacă să ridic ștacheta mai sus și să excelez în acțiunile mele.

Îi admir pe cei care se lasă conduși de lucruri în care cred cu putere și îmi place să împrumut din curajul și siguranța pe care o dovedesc în îndeplinirea unui vis. Atât de mult mă îndepărtez de cei axați pe propria persoană, pe rezultatele ce apar la o perioadă scurtă de timp sau pe tacticile prin care încearcă să manipuleze pentru a obține ceea ce-și doresc.

Cât de minunați sunt oamenii care oferă respect și celor diferiți de ei. Nu e musai să gândim cu toții la fel, să ne îmbrăcăm în același stil, să consumăm aceleași alimente sau să fi studiat cu toții la aceleași universiăți. Unii dintre noi poate că nici măcar nu au avut șansa de a-și decide viitorul. Ce te face pe tine un om deosebit, este că nu le subminezi celor mai sărmani autoritatea și că nu-i umilești. Și asta pentru că nu ai nevoie să te simți mai puternic în fața lor. Și nici cei mai abătuți de soartă nu au nevoie de aceste gesturi, ci mai degrabă de empatie și sprijin.

Cât de inteligenți mi se par cei care știu să asculte și să descopere adevărul dorit. Sunt oameni care știu cum să pătrundă dincolo de cuvinte, cu atitudinea potrivită și privirea ageră. Acești oameni știu să descifreze esențialul.

Un caracter frumos nu te prezintă în fața celorlalți drept un specimen deosebit de nou, de proaspăt și de fascinant. Dimpotrivă! Un caracter plăcut arată cât de cizelat, de încrezător și plin de vitalitate ești. Dac-am înșira pe o salbă de mărgăritare generozitatea, recunoștința, sinceritatea, toleranța și voioșia, acestea ar forma ce mai prețioasă și delicată bijuterie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here