Jurnal de croitorie

0
608
Pinterest.com
Pinterest.com

Și Cenușăreasa se întoarse acasă înainte de miezul nopții, cu ambii conduri. Asta s-a întâmplat în cazul Evei, tânăra creatoare de modă, talentată și plină de speranță. Parcă mașina în fața magazinului și abia urcă treptele ce dădeau spre frumoasa galerie, spre lumea ei. Nici măcar nu observă că manechinele din vitrină aveau alte ținute, asortate cu pălării sofisticate și eșarfe din mătase.

Ajunse în atelier și își aruncă privirea spre mașina de cusut. Era ca o bijuterie pentru ea, împreună cu toate acele pernuțele cu ace, foarfeci, seturi de creioane, tipare de rochii și bluze, role de hârtie texturată, o sumedenie de accesorii croitorie.

Micuța croitoreasă

Ochi ei mari și verzi erau mai triști ca niciodată. Dar, nu avea să renunțe. Învățase asta de la bunica ei. În copilărie, îi vânase masina de cusut pentru a le crea rochițe păpușilor. Barbie a ei, cu părul lung până la călcâie avea mereu nevoie de o garderobă pe măsura grației sale. Cosea fel de fel de costumașe și pentru păpușile prietenelor. Era atât de pasionată!

Și-o amintea pe buni cum se chinuia să pună ața în ac și cum își mișca rapid talpa pe pedala zgomotoasei mașinării. Când se ridica triumfătoare de pe scaun, unde zăbovea cu orele la modificat fustițe sau scurtat mâneci de bluzițe, îi dădea mereu halva din dulăpiorul secret. De atunci, Eva își dorea să devină o voce în industria vestimentară.

Pinterest.com
Pinterest.com

Casa de modă în care își investise toate economiile și întreaga experiență acumulată în timp, nu mai ilustra de ceva vreme imaginea femeii elegante, care se remarca prin ținute unice. La ultima prezentare a colecției de rochii de seară, succesul nu fusese cel așteptat. Nu primise nicio comandă pentru vreun model, iar salonul în care își invita clientele la probă era tot mai gol și mai liniștit.

Cu toate acestea, Eva nu avea de gând să se lase pradă deznădejdii. O va lua de la capăt, cum o făcuse de atâtea ori. Se simțea încă puternică. Afacerea sa merita o nouă șansă. Avea să mai angajeze croitorese pricepute și plănuia să facă noi investiții pentru atelierul său.

Un nou început

Și-a sunat agentul de vânzări și i-a propus o cină de afaceri, într-un cadru relaxat. În seara respectivă, îmbrăcă o rochie din mătase și ieși plină de elan. Ca niciodată.

– Apreciez mult că ai venit să ne vedem, Paul. Am nevoie de ajutorul tău.

– Cu mare drag, Eva. Așteptam un semn de la tine și uite că l-am primit. Dacă ești de acord, prima comandă va fi pentru actorii Teatrului Național, care vor pune în scenă un bal mascat. Te simți pregătită?

-Cum să nu? Îți sunt atât de recunoscătoare, Paul!

Eva zâmbi și i se părea că lumea era un loc mai plăcut.

Sursa foto: pinterest.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here