Despre ce clădim prin vocație și pasiune

0
1320
Me - Salon ElliSium Iași. Make-up: Larisa Cîtea. Hairstyle: Carmen Filip
Me - Salon ElliSium Iași. Make-up: Larisa Cîtea. Hairstyle: Carmen Filip

Mă entuziasmez când întâlnesc oameni talentați care pot contribui la emoțiile și bucuriile celor din jur. Sunt acei oameni creativi, care vorbesc deschis despre ceea ce le place să realizeze și îți transmit o stare de calm și de liniște. Pur și simplu, te simți confortabil în prezența lor și prinzi curaj să le povestești despre tine și despre ceea ce te reprezintă.

Hârtia și condeiul, discuțiile libere și muzica mă descriu cel mai bine și îmi conturează firea creativă. Este esențial să știi să înlături ce nu-ți folosește și să-ți găsești propria voce. Pentru unii, viața creativă înseamnă idei, pentru alții fapte. Pentru unii iubire, pentru alții o stare sau o imagine. Cu alte cuvinte, creativitatea îmbracă o mulțime de forme.

Când am deschis ușa salonului de înfrumusețarea ElliSium Iași, am simțit că sunt văzută ca un om cu așteptări ce trebuiau să fie împlinite. A fost suficient să spun: “îmi doresc ceva natural”, iar rezultatul a fost cel pe care mi l-am dorit.

Make-up artista Larisa Cîtea a mânuit pensula și culorile peste pleoape, mi-a adus lumină naturală pe chip folosind fondul de ten ce mi s-a potrivit, iar pentru buze a folosit nuanța piersicii. Proaspăt și delicat!

Ce mi-a plăcut la hairstylista Carmen Filip a fost că m-a încurajat să-mi păstrez culoarea naturală a părului. Despre asta este vorba atunci când întâlnești un profesionist care-ți înțelege dorințele și-ți evidențiază trăsăturile într-un mod cât mai plăcut. Coafura cu bucle m-a încântat nespus de mult!

Uneori, avem tendința să ne lăsăm descurajați de vocile din exterior care ne spun: “opera ta nu este suficient de bună”, “nu te prea pricepi la pictură”, “ești prea gras sau prea slab”, “ești prea sofisticat”, “prea simplu”! Nu mai spun că găsim scuze la tot pasul: copilul, pisica, banii, timpul, experiența, momentul potrivit. Și uite-așa pierdem șanse!

Povestea blogului meu la TV

Alteori, întâlnim oameni care știu ce-și doresc cu adevărat. Pe Cătălin Radu, om de radio și televiziune îl știu de vreo zece ani. Bravo lui că și-a găsit vocația! Prezintă spectacole, moderează emisiuiuni, evenimente … este așa mai peste tot, cu microfonul după el și cu vocea din dotare. Este pasionat de ceea ce face și totul parcă vine natural.

Am fost colegi la Facultatea de Jurnalism, am lucrat împreună la radio și uite că ne-am reîntâlnit în platoul televiziunii Infinit TV, unde am fost invitată să povestesc despre feminitate, parenting, despre ceea ce scriu și mă inspiră. M-am simțit confortabil, discuția a decurs liber și nici nu am realizat când a trecut timpul. Am povestit despre ceea îmi place să fac, uitând treptat de emoțiile ce m-au cuprins la începutul primei fraze rostite.

La urma urmei, cred că despre asta este vorba. Când pasiunea întâlnește talentul, se naște un mix perfect. Dacă dansezi, scrii, cânți, pictezi sau croșetezi, fă-o din pasiune! Pentru că acolo unde investești un grăunte din sufletul tău, acel lucru prinde cel mai frumos contur.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here