Bărbații și complimentele

0
1285
Sursa foto: myboredjunk.tumblr.com
Sursa foto: myboredjunk.tumblr.com

Noi, femeile suntem maestre în arta complimentelor. Ne admirăm ținutele și coafurile. Ne place să ne adresăm cuvinte frumoase una celeilalte. Acest lucru însă, nu este valabil și în cazul bărbaților. Dacă un bărbat îi spune unui alt bărbat: „Ce mașină tare ai!”, acesta va fi foarte mândru de apreciere. Nu și dacă același bărbat i-ar complimenta interlocutorului său tenul, butonii de la cămașă sau noua freză. L-ar pune pe gânduri și ușor pe fugă astfel de complimente vizavi de fizicul său.

Și cum părerea specialistului în activitatea de coaching contează, iată ce am aflat: “Bărbații au un rol social predefinit, rol care include un anume comportament față de semeni și de persoanele de același sex. Totuși, acest aspect ține strict de tiparul social și este așadar un comportament social. Bărbații nu se pot comporta precum femeile. Din același motiv, un bărbat nu poate oferi flori unui alt bărbat” a precizat Mihail-Robert Zaharia.

În schimb, un bărbat se va simți foarte măgulit dacă va fi lăudat de o femeie. “Ce bine arăți!”, “Conduci nemaipomenit !”, “Ai un șarm aparte”, “Ai cele mai fine gusturi” sau “Sunt încântată să-ți fiu soție / logodnică / parteneră”, acestea fiind o parte dintre aprecierile care pot fi spuse unui bărbat.

Sursa foto: npr.org
Sursa foto: npr.org

Firi sensibile, bărbații au nevoie de încurajări și susținere. Ei vor să audă că le sunt apreciate: munca, simțul umorului, instinctele protectoare, modul în care gândesc, cavalerismul sau calitățile sportive. Și cum în toate este nevoie de puțină măsură, cred că nu trebuie exagerat cu frazele prea siropoase. Complimentele sincere sunt cele mai seducătoare.

Este adevărat că majoritatea bărbaților afișează un aer de macho. Cu toate acestea, ei doresc să primească afecțiune și cuvinte tandre. Așa cum noi adorăm să ni se spună cât de frumoase și suple suntem, așa și lor le place să fie complimentați. Cu atât mai mult, un bărbat se va lăsa curtat de femeia specială din viața sa și se va simți flatat când va auzi: “Sunt mândră de tine. Ești un tată minunat”, “Ai idei bune. Ce m-aș face fără tine” sau “Îmi place să petrec timpul alături de tine”.

Atunci când o femeie îi șoptește lucruri plăcute partenerului său, acesta va simți cât este de apreciat. Un compliment sincer alungă monotonia și întărește relația. Creează mai multă bucurie și împlinire. Nu și atunci când un compliment vine din partea unui bărbat pentru un bărbat. Acest gest este asociat mai mult cu feminitatea. Este ca și cum ai transmite cuiva iubirea, aprecierea sau i-ai recunoaște un merit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here